Apartament Księcia Janusza, Warszawa

Mieszkanie młodego grafika


Ten projekt jest dla nas w pewien sposób sentymentalny z uwagi na fakt, że było to pierwsze mieszkanie, które zaprojektowaliśmy kompleksowo w 2016 roku.

Miało być ono połączeniem funkcjonalnych, aczkolwiek nieoczywistych rozwiązań, które nie powtarzały się wówczas w kolorowych magazynach. Dzięki otwartości inwestora na innowacje kolejny raz zmienialiśmy układ ówczesnego mieszkania na taki, w którym wydzielona została sypialnia z miejscem do pracy, a ciasny korytarz prowadzący do salonu i niewielkiej kuchni przeobraził się w wygodną przestrzeń komunikacyjną połączoną z dość dużą kuchnią otwartą na salon. W tym miejscu również linia kuchennej zabudowy meblowej przechodzi płynnie w zabudowę z miejscem na przechowywanie we wnęce roweru. 

Z perspektywy czasu okazało się, że najwięcej wrażeń budzi w tym projekcie rozwiązanie łazienki - połączenie kafli imitujących drewno z grafitową ceramiką RawDecor w kształcie heksagonów. Całość jest dopełniona czarnymi dodatkami (w tym armaturą) oraz lampami z akcentami miedzi i drewna.

 
  • homebook

©2019 by LÄTT Studio Wnętrz.